Leie eller kjøp av bil

Leie av bil:

  • Månedsleie eller “mini-lease” fra AVIS, Hertz, Sixt, Enterprise, National, Budget, Dollar, osv. Mange av disse leiefirmaene tilbyr rabatter, hvis du leier for en periode på minst 60 dager. En slik mini-lease kan typisk ha varighet på 2-12 måneder.
  • Fair. En app-basert tjeneste som i prinsippet er en leasing-ordning for bruktbiler, uten tidsbegrensning oppad eller nedad. Du betaler en månedlig leie + moderat startleie, og når du vil kvitte deg med bilen leverer du den bare tilbake. Utfordringen er at alt er organisert gjennom en app, og denne appen er ikke tilgjengelig i norsk App Store (og formodentlig heller ikke i norsk Google Play). Men har man en en amerikansk App Store/Google Play, er dette et system som er ideelt for en Fulbrighters bilbehov.
  • Andre leiebilfirmaer: Zipcar
  • Det finnes også agenter (reisebyråer) som har spesialisert seg på videreformidling av leiebiler. Disse har ofte enda bedre priser enn leiebilfirmaene (fordi de har fremforhandlet store rabatter), og de tilbyr leiekontrakter som inkluderer de aller viktigste bilforsikringene (noe som ofte kommer i tillegg hos vanlige leiebilfirmaer). Ett eksempel er et tysk firma som heter Auto Europe: http://www.autoeurope.com/

Kjøp av bil:

  • forsøk å få til en avtale der man kan levere bilen inn igjen for salg, ved oppholdets slutt. «Long time lease» lønner seg sjelden.
  • Det kan være lurt å ta bilen med på en «mechanical check» på et verksted for å se om alt er i orden med bilen før man kjøper den.
  • Carmax tilbyr enkle og sikre bilkjøp. Der kan man også kjøpe en reparasjonsforsikring som gir gratis reparasjon dersom noe går galt.

Førerkort i USA – du må sjekke med den staten du er i om du kan kjøre med norsk førerkort alene eller om du behøver amerikansk førerkort i tillegg. Flere tidligere Fulbrightere har nevnt at bilforsikring ofte kan bli svært dyrt om man benytter norsk førerkort.

Det kan være lurt å bestille et internasjonalt førerkort før du drar – dette kan du kjøpe hos blant annet NAF.