En annerledes studiestart ved Stanford University – 2020

Hei alle sammen! Mitt navn er Fredrik, og jeg er en heldig Fulbright-student som studerer ved Stanford University. Her har jeg vært i to måneder, og det er vel ikke til å stikke under stol at det har vært en spesiell tid med skogbranner og virus i alle retninger, hvor ansiktsmaske og ukentlige tester er blitt normalen. 

På Stanford tar jeg en doktorgrad innen Mechanical Engineering hvor jeg er en del av The Skylar-Scott Lab. Vi er en lab som skal hjelpe barn med medfødte hjertefeil gjennom bruk av 3D-bioprinting, hvor vi i fremtiden håper å kunne printe hjerter og hjertevev. Om du er nysgjerrig på hvordan vi gjør dette kan du ta en titt på videoen i linken, som viser arbeidet til professoren min fra hans tid ved Harvard University: https://www.youtube.com/watch?v=E0SBv_VxweM

Min oppgave er å utvikle robotikk som kan gjøre printing av organer raskere, noe som foreløpig er en begrensning av teknologien. På bildet har jeg akkurat satt opp en printer som vi bruker til å printe deler til organprinteren (ehm…sa noen 6D printing?! 😉 ). Noe av det jeg liker best med Stanford er hvor integrert den teknologiske delen av universitetet er med det medisinske fakultetet. Så dersom du er like interessert i medisinsk teknologi som meg, så kan jeg anbefale Stanford på det varmeste!

«Hvis dere har noen spørsmål om hvordan det er å være student i USA eller er interessert i å vite mer om prosjektet så kan dere ta kontakt med meg på fsolberg(at)stanford.edu»