Velkommen til Johnny Cash digitalt arrangement

Tid/sted: tirsdag 27. oktober kl 19:00, på Zoom. Påmelding til: fulbright@fulbright.no for å motta lenke til Zoom.

Den 27. oktober arrangerer FAAN et digitalt arrangement om hvordan Johnny Cash har vært en inspirasjon på tvers av landegrenser. 

Arrangementet er forankret i Fulbright US alumn Dr. Jonathan Silverman og Dr. Michael Hinds bok «Johnny Cash International: How and Why Fans Love the Man in Black», med et spesielt fokus på norske tilhengere. 

Panelet vil bestå av forfatterne av boken, Jonathan Silverman og Michael Hinds, samt Fulbright alumni Asbjørn Grønstad, og Oda Tvedt, som også vil fremføre en Johnny Cash-låt. 

Asbjørn Grønstad (Fulbright 2017-18 & 1998-99) er professor i visuell lultur ved Universtitetet i Bergen. Hans forskningsinteresser omfatter amerikastudier, mediefilosfi og visuell kultur, og han vil som panelist bidra med spennende perspektiver.

Michael Hinds er Associate Professor i engelsk ved Dublin City University. Hans hovedinteresse er amerikansk litteratur,  og særlig poesi og og samspillet mellom poesi og populærkultur.

Jonathan Silverman (Fulbright 2007-8) er Associate Professor i engelsk ved University of Massachusetts Lowell. Han har fordypet seg i Johnny Cash og hva han har betydd for amerikansk kultur. Som Roving Scholar besøkte Silverman dusinvis av videregående skoler og oppdaget til sin overaskelse at til og med norske vgs-elever var glade i Johnny Cash.

Oda Tvedt (Fulbright 2019-20) er filosof og  musiker med en sterk forkjærlighet for bluegrass. Sammen med sin mann startet hun i 2010 Bergen Bluegrass, som har beriket vestlandet med mange fine konserter i årenes løp. Oda vil for anledningen fremføre en Johnny Cash- låt live.

En norsk elev viser sin Johnny Cash tatovering til Silverman under et skolebesøk