Ta kontakt med en Fulbrighter!

California

Haakon Ludvig Langeland Ervik
Fulbright student (hel PhD) 2020-21, Environmental Science and Engineering
Caltech
haakon@caltech.edu

Haakon kommer fra Bergen. Ett år i Arktis med kystvakten etterlot sterke inntrykk av et klima i dramatisk endring. Dette motiverte ham til å forstå de underliggende prosessene og hvordan vi kan tilpasse oss. Med bachelor og master i anvendt matematikk fra Universitetet i Bergen har han et solid grunnlag for å forstå og utvikle verktøy for å simulere fysiske systemer. Disse erfaringene tar han med seg til Caltech der han nå tar doktorgrad innen klimamodellering. Særlig ønsker han å forstå hvordan data fra ulike kilder kan brukes til å begrense usikkerheten i dagens klimamodeller. Han jobber også med å kartlegge temperaturstigningen i havet ved hjelp av data fra jordskjelv. På fritiden driver Haakon med seiling og tennis og er glad i å danse salsa.

Mads Outzen
Fulbright Visiting Student Researcher 2020-21, Film & Media Studies
UC Berkeley
madsoutzen@outlook.com

Jeg fikk muligheten til å være Fulbrighter og gjesteforsker ved UC Berkeley våren 2021 som del av sisteåret av doktorgraden min ved NTNU. Det var et utrolig givende opphold akademisk så vel som kulturelt, ved et flott universitet i et fantastisk område, og en opplevelse som har gitt meg nye ideer, erfaringer og bekjentskaper som har bidratt til både faglig og personlig utvikling. Ta gjerne kontakt om jeg kan være til hjelp!

Vilde Roland
Fulbright student 2019-20, Computer Science
UC Berkeley
vilderoland@live.no

Året 2019/2020 tok jeg fjerdeåret av min mastergrad i Datateknologi ved UC Berkeley. Her fikk jeg oppleve en god kombinasjon av et sterkt faglig miljø og det typiske amerikanske studentlivet med frat-parties og fotballkamper. UC Berkeley var et fantastisk universitet med spennende faglige muligheter, og jeg fikk for første gang bryne meg på litt forskning. I tillegg er området Berkeley ligger i utrolig sjarmerende med mange kulturelle aspekter. En av fordelene er blant annet at det ligger i nærheten av for eksempel San Fransisco og Napa Valley som er spennende reisemål.

Simen Ringdahl
Fulbright student 2018-19, Materials Science
Stanford University
simen.ringdahl@gmail.com

Jeg tilbragte ett år på Stanford University etter å ha fått støtte fra Fulbright. Jeg søkte meg dit fordi jeg har en enorm interesse i innovasjon og nyskaping, og ville derfor kjenne på den stemningen som finnes i Silicon Valley. På Stanford tok jeg fag tilknyttet mastergraden min i nanoteknologi, men fikk også god tid mellom fagene til å dra rundt i USA. Jeg fikk besøkt alt fra Hawaii i vest til Florida i øst i løpet av USA-oppholdet mitt.

Lars H. Smedsrud
Fulbright Arctic Chair 2019-20, Environmental Sciences
Scripps Institute of Oceanography, UC San Diego
Lars.Smedsrud@uib.no 

Reiste med familie og hund. Hadde et fint år, lærte nesten å surfe også.
Det er veldig dyrt å leie bolig i San Diego og California, vi betalte ca 30.000 for 2 soverom, i en helt vanlig leilighet et godt stykke fra stranda. Ellers et veldig fint år!

Massachusetts

Mathias Gullikstad Backsæther
Fulbright student 2018-19, Engineering
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
mathias.g.back@gmail.com

Mathias utvekslet 2 semestere til MIT i 2018/19 med fag innen nevroteknologi, romfart og entreprenørskap. Han bodde i Sommerville, men tilbragte mye tid i Cambridge på campusene til MIT og Harvard.

Håvard Katle Fjon
Fulbright student 2019-20, Nanotechnology
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
hkatlefjon@gmail.com

Utvekslingen til MIT i Boston var kanskje høydepunktet under studiene mine. Jeg ble kjent med studenter og forskere fra hele verden som både motiverte og ivret etter å dele om forskningen sin. På Fulbright enrichment seminaret i Salt Lake City traff jeg andre Fulbright-stipendiater fra hele verden, og flere av dem har jeg fortsatt kontakt med.

Adrian Ghansah
Fulbright student 2019-20, Cybernetics and Robotics
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
adrianghnsh@gmail.com

Jeg tilbragte ett år ved MIT der jeg fordypet meg i robotikk og avansert kontrollteori. Gjennom oppholdet utviklet jeg en dypere teoretisk forståelse og ble eksponert til en rekke spennende problemer. Dette kombinert med mye prosjektbasert arbeid motiverte meg til å velge en videre karriere innen forskning. 

Bernhard Paus Græsdal
Fulbright student 2019-20, Cybernetics and Robotics
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
bernhardpg@gmail.com

I spent two semesters at MIT in Cambridge, Massachusetts. During that time, I got to learn from some of the worlds greatest minds in robotics, while living in one of the most interesting places in the world. It was a year filled with hard work, but also with lots and lots of memorable experiences shared with friends from across the globe.

Kaja Nordengen
Fulbright forsker 2018-19, Medical Sciences
Massachusetts Institute of Technology (MIT)
kaja.nordengen@gmail.com

Vi leide en toppleilighet mellom Harvard Square og Porter Square gjennom Sabbatical Homes og hadde datteren vår på 2 år i barnehage i nærheten av MIT (Bright Horizon). Mannen min tok permisjon fra jobb, men tok deltidsstudier på Harvard Law mens vi var der. Jeg var gravid under postdoc-oppholdet ved Whitehead Institute/MIT, og fikk derfor også testet svangerskapsoppfølging ved Massachusetts General Hospital (MGH) dekket av Folketrygden. 

Asgeir Barlaup
Fulbright student 2018-19, Political Science
Tufts University
asgeir.barlaup@gmail.com

The Fulbright program has enabled me to connect with a global cohort of students and researchers while studying in the United States. It has been a deeply rewarding personal and professional experience

Ishita Barua
Fulbright Visiting Student Researcher 2020-21, Medical Sciences
BIDMC | Harvard Medical School
ishita.barua@medisin.uio.no

Jeg var Fulbright-stipendiat ved sykehuset Beth Israel Deaconess Medical Center og Harvard Medical School, og bodde i Brookline, Boston. Der fant jeg et verdensledende medisinsk forskningsmiljø som inspirerte meg, utfordret meg og ikke minst engasjerte meg. Faglige diskusjoner med noen av de beste hodene i verden og nye bekjentskaper som gir muligheter for forskningssamarbeid senere, har vært et privilegium. Samtidig var det utfordrende å flytte til et nytt land og finne rytmen i en ny by, midt i en pandemi hvor det meste var uoversiktlig og uforutsigbart. Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller søker råd.  

Tone Kristine Hermansen
Fulbright forsker 2018-19, Psychology
Harvard University
t.k.hermansen@psykologi.uio.no

Som Fulbright-stipendiat i perioden 2018/2019, reiste jeg over til Boston og tilbragte tid ved Harvard University, Graduate Schoole of Education (HGSE). Gjennom tilgang til relevante forelesninger og invitasjoner til ulike seminarer fikk jeg innsikt i, og mulighet til å lære fra, noen av de mest fremragende forskningsgruppene i mitt felt. Jeg fikk i tillegg knyttet tett kontakt med sentrale samarbeidspartnere i forskningsprosjektet jeg var en del, kontakter som var og er sentrale for mitt videre arbeid innen akademia. Tiden i Boston og ved Harvard står igjen som en periode med uvurderlig læring og inspirasjon som jeg aldri ville vært foruten.

Aksel Braanen Sterri
Fulbright Visiting Student Researcher 2019-20, Philosophy
Harvard University
akselbst@gmail.com

Fulbright-oppholdet på Harvard var uten tvil den beste delen av mitt doktorgradsarbeid. Jeg var bekymret for å dra året jeg skulle levere min avhandling, men det å være utenlands viste seg å være den beste måten å fullføre arbeidet på. Jeg anbefaler alle, tross bekymringer om praktiske utfordringer, å reise. Fulbright, med-fulbrighetere og alumni står klare til å gjøre reisen så behagelig som mulig. Ta gjerne kontakt om du tror jeg kan være til hjelp.

Håvard Hem Toftevaag
Fulbright student 2018-19, Physics
Harvard University
h.toftevaag@outlook.com

I mitt fjerde år som nanoteknologistudent ved NTNU dro jeg på utveksling til Harvard University for å fordype meg i småskala- og kvantekomponenter, samt andre fagfelt som generell relativitetsteori. Jeg bodde på Cronkhite Center, et graduate dorm bebodd hovedsakelig av samfunnsvitere. På fritiden drev jeg med både fotball, volleyball, og roing for GSAS.

North Carolina

Sudan Prasad Neupane
Fulbright forsker 2018-19, Neuroscience
University of North Carolina at Chapel Hill
s.p.neupane@medisin.uio.no

Sudan Prasad Neupane var Fulbright Scholar ved Bowles Center for Alcohol Studies, University of North Carolina at Chapel Hill i 2018 – 2019. Han er utdannet lege og har en mastergrad i internasjonale helse og PhD i psykonevroimmunologi og rus- og avhengighetsmedisin fra UiO. Neupane forsker på nevroimmunologiske mekanismer bak komorbide psykiske og somatiske lidelser ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging, UiO og ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter – Rogaland.

Kajsa Møllersen
Fulbright forsker 2018-19, Mathematics
University of North Carolina at Chapel Hill
kajsa.mollersen@uit.no

Seks måneder ved UNC i Chapel Hill i North-Carolina var mye faglig påfyll, en veldig annerledes måte å være akademiker på, og ellers mye av det USA har å by på: Store biler, hamburgere, BLM, college-sport, og mye fine, interessante, dyktige, artige og rare folk.

Maryland

Gudrun Østby
Fulbright forsker 2019-20, Political Science
University of Maryland
gudrun@prio.org

Håvard Strand
Fulbright forsker 2019-20, Political Science
University of Maryland
havard.strand@stv.uio.no

We spent the academic year 2019-2020 in Maryland, with our three kids, Olaf (14), Mari (12) and Greta (8). We were both visiting scholars at the Center for International Development and Conflict management (CIDCM), where Håvard was studying ceasefires and Gudrun was conducting research on the relationship between conflict, forced displacement and education. Our stay turned out very differently than we had imagined in many ways, especially due to the lockdown and school closures in the spring, but we had a great adventure nonetheless. We were lucky enough to live in a fantastic neighborhood in Takoma Park and are very happy we decided to stay throughout the full period and not return to Norway when the pandemic hit. Both we and the kids learned a lot and we made great friends.

Feel free to get in touch with us if you have any questions!

New York

Haakon Husøy
Fulbright student 2018-19, International Affairs
Columbia University
haakonhusoey@gmail.com

Haakon gjennomførte en to-årig Master of International Affairs-grad ved Columbia University School of International and Public Affairs i New York hvor han fokuserte på cybersikkerhet og teknologi. Til tross for en pandemi og et litt for spennende valgår ble oppholdet i USA svært givende både faglig og sosialt. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål om alt fra valg av skole innen international affairs/public policy, Columbia University, eller hvordan det er å studere i New York. 

Connecticut

Camilla Kjellstadli
Fulbright Visiting Student Researcher 2018-19, Medical Sciences
Yale University
camilla.kjellstadli@fhi.no

Besøkte Yale University, New Haven, CT i 6 månader i 2018/2019 som del av ph.d. Samarbeid med utruleg dyktige forskarar. Fekk nye perspektiv, lærte mykje og fekk nye verktøy for vidare forsking. Reiste med familie (ektefelle og 2 barn i barnehagealder).

Sebastian J. Conte
Fulbright Visiting Student Researcher 2019-20, Political Science
Yale University
s.j.conte@stv.uio.no

Jeg tilbrakte mitt utvekslingsopphold ved Yale hvor jeg arbeidet med mitt doktorgradprosjekt.

Illinois

Vedad Hodžić
Fulbright Visiting Student Researcher 2019-20, Astronomy
The University of Chicago
ved.hod@gmail.com

Seks måneder i Chicago er ikke nok til å utforske alt man har lyst til, men jeg hadde en utrolig herlig tid likevel. Fantastisk campus med flotte kollegaer, og en historisk by med mange unike tilbud. Noen av mine favorittter var blues- og jazzklubber, Lake Michigan, og selvfølgelig “deep dish” pizza. I tillegg kan man nå ikoniske steder som Detroit og Niagara Falls (bildet) med en lang kjøretur. Høydepunktet var likevel det sosiale samholdet mellom Fulbrightstudenter fra hele verden som holdt til ved flere av universitetene i byen. Bare husk å ta med stillongs hvis du reiser på vinteren!

Texas

Kristian Jensen
Fulbright Visiting Student Researcher 2019-20, Geophysics
The University of Texas at Austin
kjensen80@gmail.com

Høsten 2019 tilbrakte jeg fire måneder som Fulbrighter ved The University of Texas at Austin. Som stipendiat i geofysikk tilknyttet Universitetet i Bergen fikk jeg gjennom oppholdet mitt i USA svært mange faglige impulser og muligheten til å etablere samarbeid med et internasjonalt nettverk av forskere og andre stipendiater. Oppholdet mitt i USA har vært uvurderlig for doktorgradsarbeidet mitt, og jeg kan på det sterkeste anbefale The University of Texas at Austin som vertsinstitusjon. Familien min var med første del av oppholdet, men dro hjem tre måneder før jeg gjorde det.

Hawaii

Kassi Klepper
Fulbright student 2019-20, Space Physics
University of Hawaii at Hilo
kassi.klepper@gmail.com

Jeg utvekslet fra Universitetet i Tromsø til USA som del av min mastergrad i romfysikk, og tok relevante fag der i ett år ved University of Hawaii at Hilo. I forkant av studiestart i august deltok jeg også på et Gateway seminar i regi av Fulbright, og der fikk jeg en god velkomst til USA og jeg fikk møte andre Fulbright stipendiater fra hele verden. Jeg reiste alene, og hadde veldig gode erfaringer både faglig og sosialt under oppholdet. 

Colorado

Ulrik Bo Rufus Enstad
Fulbright Visiting Student Researcher 2018-19, Mathematics
University of Colorado
ulrik.enstad@gmail.com

Jeg tilbrakte 6 måneder ved University of Colorado Boulder halvveis i doktorgraden. Det var veldig positivt for forskningen min å komme inn i et nytt fagmiljø og få nye inntrykk og erfaringer. Sett tilbake var det kanskje avgjørende for at jeg valgte å fortsette med en postdoc videre. I tillegg ligger Boulder ved foten av Rocky Mountains, og jeg fikk dratt på noen fantastiske roadtrips innover i fjellene. Ta gjerne kontakt dersom du lurer på noe.

%d bloggers like this: